Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
2 εκ. τζίντζερ πολύ ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πράσινη καυτερή πιπεριά, πολύ cιλοκομμένη
1/4 κ.γλ. turmeric σκόνη
1/2 κ.γλ. κύμινο τριμμένο
1/2 λεμόνι (χυμός)
2 1/2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. λάδι, αλάτι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια και τα κόβουμε στη μέση.
Αναμιγνύουμε τζίντζερ, σκόρδο, πιπεριά, turmeric, κύμινο, λεμόνι, αλάτι, και τα ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τα συκωτάκια, φροντίζοντας να σκεπαστούν.
Καίμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα συκωτάκια.
Δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλι, για να μη διαλυθούν (προτιμότερο να ανακατεύονται ελαφρώς, κουνώντας το τηγάνι).
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, έτσι ώστε τα συκωτάκια να μείνουν ροζ και ζουμερά στο εσωτερικό τους.
Τα πασπαλίζουμε με κόλιαντρο, δυόσμο και μια σταλιά λεμόνι, και σερβίρουμε αμέσως.