Follow us

Salsa με καλαμπόκι και τζίντζερ

Ορεκτικές, πικάντικες, παρτίστικες. Πολύχρωμες αλχημείες υλικών, που δίνουν στα φαγητά beat και νεύρο.

Salsa με καλαμπόκι και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά για 2 φλιτζάνια, περίπου:

3 καλαμπόκια ωμά

2 κ.σ. νερό

2 κ.σ. φρέσκος χυμός τζίντζερ (τον παίρνουμε πιέζοντας τα κομμάτια του τζίντζερ με το εργαλείο που λιώνουμε το σκόρδο)

1 1/2 κ.σ. αραχιδέλαιο

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1/4 κ.γλ. ξερό κόλιαντρο, τριμμένο

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψημένη, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, και κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια

2 ξερές καυτερές πιπεριές, θρυμματισμένες

3 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

1/4 κ.γλ. κανέλα

1 πρέζα σαφράν (4 «κλωστές», περίπου)

Παρασκευή

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τους σπόρους από την κορύνη των καλαμποκιών (έχουμε 2 φλιτζάνια, περίπου).

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τους σπόρους του καλαμποκιού, το νερό, το χυμό του τζίντζερ, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κόλιαντρο.

Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια γαβάθα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σ φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο.


Σερβίρεται με
Ψητό αρνί ή πάπια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.