Follow us

Ceviche – καρπάτσιο με μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφας

Τα ωμά θαλασσινά κάνουν βουτιά σε ένα βιμπράτο λουτρό λεμονιού και αναδύονται ως ceviche, η νέα latino ανερχόμενη τάση, που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον πλανήτη. Ο διάσημος σεφ Douglas Rodriguez, βασιλιάς του Nuevo Latino food και συνεργάτης του εστιατορίου Cubanita, εξηγεί στο ΕΥ τα πώς και τα γιατί και δίνει τις συνταγές που θα απογειώσουν το πάρτι μας.

Ceviche – καρπάτσιο με μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφας

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο

1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Adobo ξερών μανιταριών

70 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1/4 φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.σ. τριμμένο κόλιαντρο

2 κ.σ. πάπρικα

1 κ.σ. πιπέρι χοντροσπασμένο

1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη

1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γλ. γλυκάνισο τριμμένο

3 κ.σ. αλάτι

Μαγιονέζα

1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ

1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. λάδι τρούφας

1 κ.γλ. αλάτι

Γαρνιτούρα

2 αβοκάντο ώριμα (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)

2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, φρεσκοκομμένο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Καλύπτουμε με το φιλέτο, σχηματίζοντας μια κρούστα οπό το adobo (πιέζοντάς το καλά πάνω στο κρέας), το σκεπάζουμε και το βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.

Την επομένη, σοτάρουμε το φιλέτο στο λάδι (δυνατή φωτιά) για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε γιο άλλες 12 ώρες στο ψυγείο.

Μετά, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη (να σκληρύνει, αλλά να μην καταψυχθεί εντελώς).

Τότε, κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες, τις απλώνουμε σε λαδόχαρτο, τις σκεπάζουμε και τις διατηρούμε στο ψυγείο.



Μαγιονέζα
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της μαγιονέζας σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρισμα
Τοποθετούμε τις φέτες φιλέτου, έτσι ώστε να καλύπτουν λίγο n μία την άλλη, σε ένα πιάτο.

Από πάνω βάζουμε αβοκάντο και πασπαλίζουμε πιπέρι, τσάιβς, κρεμμυδάκια, κόλιαντρο και κρεμμύδι.

Τελειώνουμε, γαρνίροντας με μαγιονέζα εσπεριδοειδών-τρούφας.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.