Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Adobo ξερών μανιταριών
70 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. τριμμένο κόλιαντρο
2 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. πιπέρι χοντροσπασμένο
1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. γλυκάνισο τριμμένο
3 κ.σ. αλάτι
Μαγιονέζα
1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
1/4 φλιτζ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. λάδι τρούφας
1 κ.γλ. αλάτι
Γαρνιτούρα
2 αβοκάντο ώριμα (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, φρεσκοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Καλύπτουμε με το φιλέτο, σχηματίζοντας μια κρούστα οπό το adobo (πιέζοντάς το καλά πάνω στο κρέας), το σκεπάζουμε και το βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη, σοτάρουμε το φιλέτο στο λάδι (δυνατή φωτιά) για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε γιο άλλες 12 ώρες στο ψυγείο.
Μετά, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη (να σκληρύνει, αλλά να μην καταψυχθεί εντελώς).
Τότε, κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες, τις απλώνουμε σε λαδόχαρτο, τις σκεπάζουμε και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Μαγιονέζα
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της μαγιονέζας σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρισμα
Τοποθετούμε τις φέτες φιλέτου, έτσι ώστε να καλύπτουν λίγο n μία την άλλη, σε ένα πιάτο.
Από πάνω βάζουμε αβοκάντο και πασπαλίζουμε πιπέρι, τσάιβς, κρεμμυδάκια, κόλιαντρο και κρεμμύδι.
Τελειώνουμε, γαρνίροντας με μαγιονέζα εσπεριδοειδών-τρούφας.