Follow us

Ριζότο με λαχανικά

Από παιδί της πόλης, φανατικός της φύσης και της υγιεινής ζωής. Ο πολύς Sting βρήκε σε μια φάρμα την Εδέμ του. Ασκώντας τη βιοκαλλιέργεια και την οργανική κτηνοτροφία, ζει πλέον , μαζί με τη σύζυγο του Τrudie Styler και τα τρία παιδιά τους μια «Brand new day». Ιδού εννέα αγαπημένες συνταγές του Stιng κατευθείαν από την κουζίνα του Lake House στο τραπέζι σας.

Ριζότο με λαχανικά

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

2 φλιτζ. σπανάκι ψιλοκομμένο

3/4 του φλιτζ. πράσινα κουκιά

3/4 του φλιτζ. πλατιά φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια

1/2 φλιτζ. κολοκυθάκια κομμένα σε κομματάκια

3/4 του φλιτζ. αρακά

1/3 του φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

1/4 του φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Από 1 κ.γλ. βασιλικό ψιλοκομμένο, σχοινόπρασο, δυόσμο και πλατύφυλλο μαϊντανό

Από 1 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο και φασκόμηλο 6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. λάδι

1/4 του φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζ. ρύζι για ριζότο (π.χ. arborio)

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1 κ.γλ. ζαφορά

1/2 φλιτζ. κολοκυθοανθοί καθαρισμένοι και ψιλοκομμένοι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βράζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά.

Σουρώνουμε κρατώντας 1/4 του φλιτζανιού από το νερό του και κρυώνουμε το σπανάκι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Το στραγγίζουμε.

Λιώνουμε το σπανάκι μαζί με το νερό του σε ένα μπλέντερ και το φυλάμε στην άκρη.

Βράζουμε τα πράσινα κουκιά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.

Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε νερό.

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο νερό βράζουμε τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια και τον αρακά, για περίπου ένα λεπτό.

Τα κρυώνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα με την κρέμα και όλα τα μυρωδικά και τη βάζουμε στην άκρη.

Βράζουμε το ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε τη φωτιά.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λάδι, εωσότου μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, το σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του για ακόμα 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, το καλύπτουμε με ζωμό και το βράζουμε, μέχρι να τον «πιει».

Ρίχνουμε ακόμη κι άλλο (μερικές κουταλιές κάθε φορά), μέχρι το ρύζι να γίνει al dente (περίπου 12 λεπτά).

Βάζουμε και όλα τα λαχανικά με λίγο ακόμα ζωμό και βράζουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, την κρέμα με την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο βούτυρο.

Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.