Follow us

Τηγανητές Ναπολιτάνικες πίτσες

Όταν η Σοφία Λόρεν μαγειρεύει, η ναπολιτάνικη κουζίνα λέει, μάμα μμμ... μία. Σπιτικές, sentimentale, συνταγές που φέρνουν σιτσιλιάνικο αέρα στο ελληνικό καλοκαίρι. Το ΕΥ σας τις παρουσιάζει σε Α προβολή.

Τηγανητές Ναπολιτάνικες πίτσες

Υλικά

Υλικά (για 4 ατομικές πίτσες)

900 γρ. ώριμες ντομάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο, οι δύο λιωμένες και οι 3 ψιλοκομμένες

350 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια

60 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

12 φυλλαράκια βασιλικού, κομμένα στα τέσσερα

Λάδι για το τηγάνισμα

Ζυμάρι για πίτσα

Για το ζυμάρι της πίτσας

1 φακελάκι ξερή μαγιά

250 γρ. αλεύρι

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο (ή και περισσότερο)

Παρασκευή

Ζυμάρι
Ανακατεύουμε τη μαγιά με 125 ml χλιαρό νερό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεία επιφάνεια.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και σιγά σιγά ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά.

Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή κολλώδης ζύμη, ενώ, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Παίρνουμε λίγο ακόμα αλεύρι και ζυμώνουμε δυνατά με τα χέρια, χτυπώντας το ζυμάρι σχεδόν μισή ώρα, μέχρι να γίνει μαλακό και λείο.

Του δίνουμε σχήμα μπάλας και το βάζουμε σε ένα αλευρωμένο πιάτο.

Το χαράζουμε κάθετα σε δύο σημεία και το καλύπτουμε με μια πετσέτα.

Αφήνουμε το ζυμάρι για μιάμιση-δυόμισι ώρες, μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του, σε ένα ζεστό και προφυλαγμένο από τα ρεύματα μέρος.

Πίτσες
Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, τις καθαρίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε κομματάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε το λιωμένο σκόρδο μέχρι να ροδίσει Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει Σερβίρουμε τη σάλτσα, τα τυριά, το σκόρδο και το βασιλικό σε μπολάκια.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι δύο δάχτυλα λάδι Σχηματίζουμε μικροσκοπικές ατομικές πίτσες (διαμέτρου 5 εκ.), τις πλαταίνουμε με τα χέρια και τις τηγανίζουμε τέσσερις τέσσερις, μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Τις γεμίζουμε με λίγο από κάθε υλικό, τις διπλώνουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.