Υλικά
Υλικά για 8 άτομα:
4 μεγάλα αχλάδια (περίπου 1 κιλό)
2 κ.γλ. φρέσκος χυμός λεμόνι
1/2 του κιλού γκοργκοντζόλα
12 φλιτζ. ανάμικτα πράσινα σαλατικά (πχ, ρόκα, σπανάκι, λολορόσο), πλυμένα και κομμένα σε «μπουκιές»
1 φλιτζ. βινεγκρέτ
4 κ.σ, καρύδια κοπανισμένα Βινεγκρέτ
1 φλιτζ. λάδι
6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 γεμάτες κ.γλ μουστάρδα Dijon
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Βινεγκρέτ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι, σε ένα μπλέντερ.
Το μίγμα θα γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί.
Η βινεγκρέτ αυτή συντηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.
Πριν τη χρησιμοποιήσουμε όμως, την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το αχλάδι, τις σαλάτες, το τυρί και τη βινεγκρέτ (που έχουμε ήδη φτιάξει), και σερβίρουμε.