Υλικά
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού τσουκνίδα φρέσκια
2 κ.σ. φιστίκι αράπικο
1 φλιτζ. τσαγιού ώριμο κρητικό ανθότυρο, τριμμένο
1κ.σ. τσίπουρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πουγκιά με κατσικάκι και τρία τυριά (για 4 άτομα)
1 πακέτο φύλλο του μπακλαβά
1/2 κιλό ψαχνό από κατσικάκι φουριάρικο (Κρήτης), κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. μαλάκα (κρητικό τυρί)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
4-5 φυλλαράκια δυόσμο
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 κλωναράκια σέλινο
Παρασκευή
Πουγκιά με κατσικάκι και τρία τυριά
Ετοιμάζουμε τη γέμιση από τα πουγκιά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας με το λαδάκι.
Το σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
Το κρυώνουμε και του ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα, την ξινομυζήθρα και τη μαλάκα.
Ανακατεύουμε τα υλικά, εωσότου πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.
Ανοίγουμε το φύλλο και χωρίζουμε δύο δύο φύλλα.
Τα κόβουμε σε διάσταση 12 χ 12 εκ.σε κάθε κομμάτι βάζουμε στη μέση το 1/4 της γέμισης.
Ενώνουμε τις άκρες σε σχήμα πουγκιού και δένουμε με ένα κλαράκι σέλινο, που πρώτα έχουμε βράσει για να μαλακώσει.
Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C, μέχρι να γίνουν «χρυσά».
Σερβίρουμε πάνω στο pesto.
Pesto
Aνακατεύουμε καλά όλα υλικά στο μπλέντερ.