Follow us

Σαλάτα τόνου με σάλτσα σόγιας σε φωλιά κανταϊφιού

Η αρχοντιά του πανέμορφου θερέτρου της Bοrdighera χρωματίζει με νοστιμιά και nobile νοσταλγία το επίσημο μενού των Χρυσών Σκούφων. Αγαπημένα πιάτα πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών δια χειρός Romolo Giordano σε μια γιορτινή ιταλική κουζίνα περιωπής.

Σαλάτα τόνου με σάλτσα σόγιας σε φωλιά κανταϊφιού

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

150 γρ. φύλλο κανταϊφιού

500 γρ. φιλέτο κόκκινου τόνου

Chives


Μαρινάδα

1 dl. σόγια σος

1/2 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Πιπεριές Σετσουάν

Χυμός 1/2 λεμονιού

Ρίγανη

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ σόγια σος, φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι, ρίγανη, πιπεριά Σετσουάν και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με το σύρμα, για να πάρουμε μια εμουλσιόν πυκνή σαν ελαφριά μαγιονέζα.

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 1 εκ.

και τον βάζουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στη μαρινάδα.

Εντωμεταξύ, χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού στα 6, βουτυρώνουμε 6 φόρμες για κρεμ καραμελέ, δημιουργούμε στο εσωτερικό τους «φωλιές» με φύλλο και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Βγάζουμε τις «φωλιές», τις γεμίζουμε με τόνο και στολίζουμε με chives.

Εξαιρετικός κόκκινος τόνος σε μια σάλτσα από soya sauce, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη, λεμόνι, σκόρδο και πιπεριές του Σετσουάν, σερβιρισμένος μέσα σε «φωλιές» από ελληνοπρεπέστατο κανταΐφι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.