Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
150 γρ. φύλλο κανταϊφιού
500 γρ. φιλέτο κόκκινου τόνου
Chives
Μαρινάδα
1 dl. σόγια σος
1/2 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Πιπεριές Σετσουάν
Χυμός 1/2 λεμονιού
Ρίγανη
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ σόγια σος, φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι, ρίγανη, πιπεριά Σετσουάν και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με το σύρμα, για να πάρουμε μια εμουλσιόν πυκνή σαν ελαφριά μαγιονέζα.
Κόβουμε τον τόνο σε κύβους 1 εκ.
και τον βάζουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στη μαρινάδα.
Εντωμεταξύ, χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού στα 6, βουτυρώνουμε 6 φόρμες για κρεμ καραμελέ, δημιουργούμε στο εσωτερικό τους «φωλιές» με φύλλο και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Βγάζουμε τις «φωλιές», τις γεμίζουμε με τόνο και στολίζουμε με chives.
Εξαιρετικός κόκκινος τόνος σε μια σάλτσα από soya sauce, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη, λεμόνι, σκόρδο και πιπεριές του Σετσουάν, σερβιρισμένος μέσα σε «φωλιές» από ελληνοπρεπέστατο κανταΐφι.