Follow us

Σαγανάκι μαρτίνι του σεφ Georges Calombaris

Στα 29 του χρόνια θεωρείται ένας από τους most promising chefs διεθνώς. Με δύο επιτυχημένα εστιατόρια και ένα στα προσεχώς, με βιβλία και show μαγειρικής, έχει ήδη δημιουργήσει «σχολή» ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία. Φέτος το καλοκαίρι αριβάρει στη Μύκονο και με τον άδολο νεωτερισμό που τον χαρακτηρίζει, θα μιλήσει για την ελληνική κουζίνα μέσα στο γήπεδό της...

Σαγανάκι μαρτίνι του σεφ Georges Calombaris

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. μαύρες ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

200 γρ. χαλούμι κομμένο σε κυβάκια του 1 εκ. και περασμένο σε 4 σουβλάκια

50 γρ. ντομάτα

20 γρ. αγγούρι

190 γρ. τσάι τζιν ντομάτας (όπως στη συνταγή)

Μυρωδικά για το γαρνίρισμα.

Παρασκευή

Απλώνετε ένα χαρτί φούρνου σε ένα ταψί και το στρώνετε με τις ελιές.

Τις πασπαλίζετε ελαφρά με τη ζάχαρη και τις βάζετε να ψήνονται για 12 ώρες σε πολύ χαμηλό φούρνο, στους 80°C.

Ζεματάτε τις ντομάτες για 10 δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις περιχύνετε με παγωμένο νερό και αφαιρείτε αμέσως τη φλοίδα τους με μικρό μαχαίρι κουζίνας.

Τις κόβετε στα τέσσερα.

Αφαιρείτε τα σπόρια τους και κόβετε τη σάρκα σε τετράγωνα 2Χ2 χιλ.

και τα κρατάτε χωριστά.

Ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο.

Βάζετε τις ντομάτες, το αγγούρι και τα ψιλοκομμένα σχοινόπρασα σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε 4 ποτήρια του μαρτίνι.

Γεμίζετε τα ποτήρια με το τσάι τζιν-ντομάτας και τα γαρνίρετε με τα μυρωδικά.

Τηγανίζετε το χαλούμι μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Ακουμπάτε τα σουβλάκια πάνω στα ποτήρια και σερβίρετε.

Τσάι τζιν-ντομάτας: Βάζετε το φίλτρο σε ψιλό σουρωτήρι πάνω από μία λεκάνη.

Ρίχτετε όλα τα υλικά, εκτός από το τζιν, στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Περνάτε το μείγμα από το φίλτρο και το αφήνετε να σουρώνει όλη νύχτα.

Το σερβίρετε στα ποτήρια.

«Αυτό το πιάτο εκφράζει το στίγμα του Press Club: καινοτομία, παράδοση, δυνατή γεύση.

Το σαγανάκι πήρε το όνομά του από το τηγάνι για τα ψάρια, όπου κατά παράδοση, αμέσως μετά το τηγάνισμά τους έριχναν στο ήδη χρησιμοποιημένο λάδι τυρί και ψωμί, για να πάρουν γεύση.

Εδώ το χαλούμι γίνεται ψητό, ενώ οι ελιές θέλουν πολύ αργό ψήσιμο και αποδίδουν ένταση στο πιάτο».

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.