Υλικά
Υλικά
200 γρ. πούλπα
20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη, τριμμένη στο χέρι
100 γρ. αιγινίτικο φιστίκι, χωρίς φλούδα
Χτένια Μυτιλήνης στη σχάρα (για 4 άτομα)
24 χτένια (θα τα βρείτε στην Κεντρική Αγορά)
Αλάτι, πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι
Παρασκευή
Χτένια Μυτιλήνης στη σχάρα
Πλένουμε τα χτένια, τα ανοίγουμε και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
Τα ψήνουμε στη σχάρα για ελάχιστο χρόνο (να μη χάσουν τους χυμούς τους) και τα σερβίρουμε με το pesto.
Pesto μάνγκο με ρίγανη και αιγινίτικο φιστίκι
Χτυπάμε πρώτα τα ψαχνά του μάνγκο στο μπλέντερ.
Τα αφήνουμε σε ψηλό διαφανές δοχείο για 2 ώρες, ώστε να χωρίσει η πούλπα από το νερό.
Χρησιμοποιούμε μόνο την πούλπα.