Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλό
200 γρ. ζαμπόν μπούτι, ψιλοκομμένο
Τα συκωτάκια της κότας (προαιρετικώς), ψιλοκομμένα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο (χωρίς το κοτσάνι)
1/4 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 1/2 (ή και περισσότερο) μαραθόριζα κομμένη σε έξι μεγάλα κομμάτια
1/2 ολόκληρο σκόρδο, με χωρισμένες, αλλά ακαθάριστες, τις σκελίδες του
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Πλένουμε το κοτόπουλο και του αφαιρούμε το περιττό λίπος.
Το σφουγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε το ζαμπόν, τα συκωτάκια, το μάραθο, το σκόρδο, 1 κ.σ ελαιόλαδο, καθώς και μερικές πρέζες αλάτι και πιπέρι.
Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε το κοτόπουλο.
Αλείφουμε το κοτόπουλο και ένα ταψί με μια λεπτή στρώση λάδι.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
Γύρω του τοποθετούμε τα κομμάτια της μαραθόριζας, αλείφοντας τα και αυτά με ένα πινέλο βουτηγμένο σε λάδι.
Ρίχνουμε και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και ψήνουμε το κρέας για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να ξεροψηθεί εξωτερικά.