Follow us

Σούσι με ρύζι, φακές και σολομό από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Ντοματόρυζο με σολομό, πρασόρυζο με μπακαλιάρo... Ο σεφ Κώστας Τσίγκας λανσάρει σούσι σε άπταιστη ελληνική γλώσσα και οι Γιαπωνέζοι τρελαίνονται.

Σούσι με ρύζι, φακές και σολομό από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Υλικά

Υλικά για 3 κομμάτια:

3 κομμάτια σολομός

1/2 φλιτζ. ρύζι Thai

3/4 φλιτζ. νερό

Αλάτι και πιπέρι

1/2 φλιτζ. φακές

1 φλιτζ. νερό

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Παρασκευή:

Για να φτιάξουμε τις φακές, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και στη συνέχεια βάζουμε το τσιγαρισμένο μίγμα μαζί με 1 φλιτζ.

νερό να βράσει Προσθέτουμε τις φακές, αλάτι και πιπέρι, και μόλις το νερό εξατμιστεί, βγάζουμε τις φακές από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσθέτουμε και αναμιγνύουμε το μαϊντανό και το ξίδι Για να φτιάξουμε το ρύζι, βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Αναμιγνύουμε το ρύζι και τις φακές και προσθέτουμε στην κορυφή τον ωμό σολομό, αφού πρώτα τον πασπαλίσουμε με λίγο άνηθο.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.