Υλικά
Υλικά για 3 κομμάτια:
3 κομμάτια σολομός
1/2 φλιτζ. ρύζι Thai
3/4 φλιτζ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζ. φακές
1 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Παρασκευή:
Για να φτιάξουμε τις φακές, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και στη συνέχεια βάζουμε το τσιγαρισμένο μίγμα μαζί με 1 φλιτζ.
νερό να βράσει Προσθέτουμε τις φακές, αλάτι και πιπέρι, και μόλις το νερό εξατμιστεί, βγάζουμε τις φακές από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε και αναμιγνύουμε το μαϊντανό και το ξίδι Για να φτιάξουμε το ρύζι, βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Αναμιγνύουμε το ρύζι και τις φακές και προσθέτουμε στην κορυφή τον ωμό σολομό, αφού πρώτα τον πασπαλίσουμε με λίγο άνηθο.