Follow us

Καναπέ με μαρινάτη πιπεριά και αντσούγιες

Παρτίστικn εορταστική πολυτέλεια με σαμπάνια και φίνο finger food. Ο σεφ της Moet & Chandon, Pascal Tingaud, σε μια επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα, συνδυάζει για το ΕΥ εδέσματα με καμπανίτες.

Καναπέ με μαρινάτη πιπεριά και αντσούγιες

Υλικά

Υλικά για 10 άτομα

1/2 μπαγκέτα σε φέτες 1/2 εκ.

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο

200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης

50 γρ. αντσούγιες ξεκοκαλισμένες

2 κ.γλ. λάδι

200 γρ. ελιές μαύρες

Παρασκευή

Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και περνάμε πάνω τους το σκόρδο για άρωμα.

Φτιάχνουμε έναν πουρέ από αντσούγιες με τις ελιές και το λάδι στο μίξερ.

Απλώνουμε 1/2 κ.γλ.

από τον πουρέ σε κάθε φέτα ψωμιού και από πάνω βάζουμε πιπεριά.

Σερβίρεται κρύο.

Τις λεπτομέρειες του γκουρμέ ξεδόματος οργανώνουμε με τη βοήθεια ενός μετρ του είδους.

Ο Pascal Tingaud είναι ο σεφ ενός Οίκου σαμπάνιας με το κύρος τής Μοet & Chandon.

Με προϋπηρεσία σε τριάστερα (Michelin) γαλλικά ρεστοράν, όπως τα περίφημα «Troigros » και «PiC», έχοντας δουλέψει ως σεφ του champagne lover Προέδρου Ζισκάρ Ντ Εστέν και με δικό του εστιατόριο 2* (Michelin πάντα) μέχρι το 1999, ο Pascal πέρασε για λίγες μέρες από την Αθήνα.

Ποιος καταλληλότερος, λοιπόν, να στήσει αυτό το Champagne party;

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.