Follow us

Versace: Μαύρο ριζότο με τρούφα και φύλλο χρυσού, αστακό και κοχύλια σεν-ζακ

Prada, Miyake, Yves Saint Laurent Versace, Louis Vuitton, Missoni: έξι διάσnμοι Οίκοι μόδας μετατρέπονται σε προκλητικά εδέσματα για ένα ονειρεμένο σινιέ ρεβεγιόν.

Versace: Μαύρο ριζότο με τρούφα και φύλλο χρυσού, αστακό και κοχύλια σεν-ζακ

Υλικά

Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι για ριζότο

1 κιλό σουπιές φρέσκες (με το μελάνι τους)

1 λίτρο κρασί λευκό

Λίγο ελαιόλαδο

4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

16 κοχύλια Σεν –Ζακ

4 αστακοί με δαγκάνες (400 γρ. ο κάθενας)

2 καρότα

2 πράσα

140 γρ. παρμεζάνα

Λάδι αρωματισμένο με τρούφα

Θυμάρι

Δάφνη

Γαρίφαλα

Φύλλα χρυσού για ντεκόρ

Εκτέλεση

Μόλις βράσει λίγο, προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι ζωμό, και μόλις βράσει λίγο ακόμα ρίχνουμε το μίγμα με τις σουπιές.

Συμπληρώνουμε συνεχώς ζωμό, όσο χρειάζεται, ώστε στο τέλος να έχουμε ένα ριζότο ζουμερό και χυλωμένο.

Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε, καθώς και με λάδι τρούφας.

Γαρνίρουμε με τις δαγκάνες και το ψαχνό του αστακού, τα φύλλα χρυσού και τα χτένια, αφού τα ψήσουμε στη σχάρα ή σε πολύ καυτό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ένα μελωμένο μαύρο ριζότο θα ήταν πολύ γήινο για να εκφράσει έστω την ιταλιάνικη καταγωγή του διάσημου σχεδιαστή.

Για προσθέστε όμως κι ένα φαγώσιμο, επιμένω, απαστράπτον φύλλο χρυσού...

Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους και η εξωστρέφεια σφιχταγκαλιάζεται με τη χλιδή.

Τώρα, ναι, θέλεις να «κατασπαράξεις» το ριζότο όπως έναν πολυπόθητο ερωτικό σύντροφο.

Δεν τελειώσαμε όμως.

Το εκκεντρικό, αφροδισιακό πνεύμα κραυγαλέας πολυτέλειας του Versace απαιτεί και άλλα στοιχεία: δαγκάνες αστακού και κοχύλια Σεν-Ζακ.

Ας μη βάλουμε και χαβιάρι, Είναι αρκετά μπαρόκ το νόστιμο αυτό πιάτο.

Παρασκευή

Προετοιμασία
Μαρινάρουμε το ρύζι με 2 λίτρα νερό και 1 λίτρο κρασί, το αφήνουμε μία ώρα, το σουρώνουμε και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. Καθαρίζουμε τις σουπιές, φυλάμε τα σακουλάκια με το μελάνι τους, και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το μελάνι και τη μισή μαρινάδα του ρυζιού. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν και να πιουν το ζωμό λίγο πριν τις σβήσουμε, αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε τα κοχύλια Σεν-Ζακ, τα καθαρίζουμε, βγάζουμε το ψαχνό και κρατάμε το ζωμό τους. Βράζουμε τον αστακό στην υπόλοιπη μαρινάδα του ρυζιού, συμπληρώνοντας και λίγο νερό. Πριν τοποθετήσουμε τον αστακό, προσθέτουμε στη μαρινάδα το θυμάρι, τη δάφνη, το γαρίφαλο, ένα κρεμμύδι, τα καρότα και τα πράσα. Βράζουμε τον αστακό για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος). Κρατάμε το ζωμό.

Μόλις βράσει λίγο, προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι ζωμό, και μόλις βράσει λίγο ακόμα ρίχνουμε το μίγμα με τις σουπιές. Συμπληρώνουμε συνεχώς ζωμό, όσο χρειάζεται, ώστε στο τέλος να έχουμε ένα ριζότο ζουμερό και χυλωμένο. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε, καθώς και με λάδι τρούφας. Γαρνίρουμε με τις δαγκάνες και το ψαχνό του αστακού, τα φύλλα χρυσού και τα χτένια, αφού τα ψήσουμε στη σχάρα ή σε πολύ καυτό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ένα μελωμένο μαύρο ριζότο θα ήταν πολύ γήινο για να εκφράσει έστω την ιταλιάνικη καταγωγή του διάσημου σχεδιαστή. Για προσθέστε όμως κι ένα φαγώσιμο, επιμένω, απαστράπτον φύλλο χρυσού... Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους και η εξωστρέφεια σφιχταγκαλιάζεται με τη χλιδή. Τώρα, ναι, θέλεις να «κατασπαράξεις» το ριζότο όπως έναν πολυπόθητο ερωτικό σύντροφο. Δεν τελειώσαμε όμως. Το εκκεντρικό, αφροδισιακό πνεύμα κραυγαλέας πολυτέλειας του Versace απαιτεί και άλλα στοιχεία: δαγκάνες αστακού και κοχύλια Σεν-Ζακ. Ας μη βάλουμε και χαβιάρι, Είναι αρκετά μπαρόκ το νόστιμο αυτό πιάτο.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.