Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε τέσσερις μερίδες
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 αβγά
Λίγο αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 φλιτζ. Πορτό (κρασί)
1 φλιτζ. κονιάκ
2 κ.σ. μέλι
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Κανέλα
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε με τα αβγά λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, και πάνω στη ζεστή επιφάνεια ενός τηγανιού ρίχνουμε μια κουταλιά από το μίγμα, για να γίνουν τα μπλίνις.
Ψήνουμε στο τηγάνι το κρέας με το βούτυρο, αφαιρούμε το λίπος και φλαμπάρουμε με το κονιάκ.
Συμπληρώνουμε με το Πορτό, το μέλι, την κανέλα, και αφήνουμε να πάρει μια βράση κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνοντας στο σκεύος την κρέμα γάλακτος.
Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε στα πιάτα τα μπλίνις, από πάνω το κρέας, και στολίζουμε με τη σάλτσα.
Παίρνουμε το μέλι από το ψωμί και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Παίζουμε μαζί του με γαστριμαργικούς , τρόπους που δεν βάζει το μυαλό.
Ένα εορταστικό μενού τη γλύκα του να χεις.