Follow us

Τραγανά ορεκέτε με μπρόκολο, κουκουνάρι και σκόρδο

Focus-pocus στην πιο λαμπερή βραδιά του Χόλυγουντ. Στρας, πάρτι backstage, προγνωστικά, και τα μυαλά στη Μέκκα (του κινηματογράφου). Κυρίες και κύριοι, το βράδυ της 25nς Μαρτίου αξίζει να ξενυχτήσετε. Έξι ιερά τέρατα της Έβδομης Τέχνης αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους πιάτο και δίνουν τη συνταγή για το τραπέζι σας μόνο!

Τραγανά ορεκέτε με μπρόκολο, κουκουνάρι και σκόρδο

Υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κιλό ζυμαρικά ορεκέτε (αφτάκια)

175 γρ. ηλιέλαιο

500 γρ. κορφές μπρόκολου

75 γρ. λευκό ξηρό κρασί

75 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό, σε κύβους

125 γρ. παρμεζάνα, ώριμη, φρεσκοτριμμένη

50 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμός από 1/2 λεμόνι

3 κ.γλ. βαλσαμικό ξίδι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βράζουμε τα ορεκέτε σε αλατισμένο νερό al dente.

Τα περνάμε από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.

Ρίχνουμε σε δύο ίδιου μεγέθους τηγάνια 4 κουταλάκια ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει Βάζουμε προσεκτικά μια στρώση ζυμαρικών σε κάθε τηγάνι και τα αφήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά τους να πάρουν χρυσό-καφετί χρώμα.

Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα ρίχνουμε σε μεγάλο πυρέξ και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε βαθύ τηγάνι καίμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, ρίχνουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε, αφήνοντας να σιγοβράσει για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα τραγανά ορεκέτε μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και το βούτυρο, στο τηγάνι με το μπρόκολο, και ανακατεύουμε απαλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Σερβίρουμε σε ζεστά μεγάλα ή βαθιά πιάτα, τρίβοντας φρέσκο μαύρο πιπέρι Σε χωριστό μπολ περνάμε την υπόλοιπη παρμεζάνα για έξτρα νοστιμιά.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.