Follow us

Βακαλάος με άνηθο

Focus-pocus στην πιο λαμπερή βραδιά του Χόλυγουντ. Στρας, πάρτι backstage, προγνωστικά, και τα μυαλά στη Μέκκα (του κινηματογράφου). Κυρίες και κύριοι, το βράδυ της 25nς Μαρτίου αξίζει να ξενυχτήσετε. Έξι ιερά τέρατα της Έβδομης Τέχνης αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους πιάτο και δίνουν τη συνταγή για το τραπέζι σας μόνο!

Βακαλάος με άνηθο

Υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κιλό φιλεταρισμένος φρέσκος βακαλάος

1 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

125 γρ. ανάλατο βούτυρο

175 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Σος Hollandaise

3 κρόκοι αβγών

125 γρ. ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο

3 κ.γλ. παγωμένο νερό

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

Σκουπίζουμε τα καθαρά φιλέτα με χαρτί της κουζίνας και τα στρώνουμε σε μια σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ανάλογο σκεύος.

Ζεσταίνουμε το κρασί, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο εωσότου λιώσει και περιχύνουμε τη σάλτσα προσεκτικά πάνω στα φιλέτα, συμπληρώνοντας με το ψιλοκομμένο άνηθο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Ταυτόχρονα με το ψήσιμο, προετοιμάζουμε τη σος Ολαντέζ.

Ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών με το νερό σε μικρή μεταλλική λεκάνη, την οποία τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα με ζεστό (όχι βραστό) νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να δούμε τους κρόκους να έχουν πάρει τη μορφή της κρέμας.

Βγάζουμε τη λεκάνη από το μπεν-μαρί και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ολοκληρώνουμε με το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού τη σάλτσα Ολαντέζ λίγο πριν σερβίρουμε τα φιλέτα, σε ζεστά πιάτα, βάζοντας τη σος δίπλα στο ψάρι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.