Follow us

Συριακή μουχαμάρα

Το εθνικό μας απόσταγμα συντονίζεται με το "ολυμπιακό πνεύμα", φλερτάροντας με μεζέδες απ όλον τον κόσμο. Κάρι, σούσι, τάκος, φαλάφελ, γκούλας κοντράρουν το ούζο και το ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Συριακή μουχαμάρα

Υλικά

Υλικά (Συνταγή από το εστιατόριο «Πλόες»)

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, μέτρια καυτερές

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ψίχα καρυδιού

2 κ.σ. χυμός ροδιού (γκλάσο ροδιού Κουκουβίτη)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ψήνουμε στα κάρβουνα τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Κατόπιν, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Ανακατεύουμε καλά σε πολυμίξερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, το γκλάσο ροδιού, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την σπασμένη ψίχα καρυδιού και την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.