Συριακή μουχαμάρα

Συριακή μουχαμάρα
Υλικά (Συνταγή από το εστιατόριο «Πλόες»)
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης, μέτρια καυτερές
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξίδι βαλσάμικο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ψίχα καρυδιού
2 κ.σ. χυμός ροδιού (γκλάσο ροδιού Κουκουβίτη)
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ψήνουμε στα κάρβουνα τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κατόπιν, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Ανακατεύουμε καλά σε πολυμίξερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, το γκλάσο ροδιού, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την σπασμένη ψίχα καρυδιού και την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen