Υλικά
Υλικά
6 καλαμάρια
15 μεγάλες γαρίδες κομμένες στο μίξερ
1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι
1 φλιτζ. πικάντικο τσορίθο (ψιλοκομμένο)
1/8 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα διαγωνίως
½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ κ.γλ. μπούκοβο
½ κ.γλ. χοντροσπασμένο πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο στα 12
1 σφηνάκι ούζο
Οuzo martini
Ούζο
Τζιν
Παγάκια
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε ψηλή θερμοκρασία.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια πολύ καλά (μέσα-έξω) σε τρεχούμενο νερό, βγάζοντας το «κόκαλό» τους.
Τα στεγνώνουμε προσεκτικά και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Σοτάρουμε το σκόρδο και το τσορίθο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μπούκοβο και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια κατά τα 2/3.
Κλείνουμε τα καλαμάρια με μια οδοντογλυφίδα, τα ψήνουμε για 7 λεπτά συνολικά από τις δύο μεριές και τα σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Οuzo martini
Παγώνουμε το ποτήρι του martini γεμίζοντάς το πάγο και το απογεμίζουμε με ούζο.
Ανακατεύουμε στο σέικερ με παγάκια την ποσότητα τζιν που χωράει στο ποτήρι (μικρό ή μεγάλο).
Αδειάζουμε το ποτήρι από πάγο και ούζο και σουρώνουμε μέσα το τζιν, ώστε να κρατήσει «μια ιδέα» ούζο.
Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.
Μια πικάντικη μικρή "παέλια" σε εντελώς απρόσμενη μορφή μετατρέπεται σε αγαπημένη του ούζου.
Προσοχή όμως, το τσορίθο πρέπει να είναι πικάντικο.
Ιδανικό συνοδευτικό κοκτέιλ ένα ούζο μαρτίνι.