Follow us

Ραβιόλι από τόνο γεμιστό με σολομό, καβούρι και cajun, με αυγοτάραχο & avruga από τον σεφ Γιάννη Μανίκη

Ντάλα καλοκαίρι αφήνουμε τον γλυκάνισο να μας πλημμυρίσει. Χτυπάμε στο σέικερ παράδοση, χιούμορ, κοσμοπολιτισμό, πειραματικό πνεύμα και οικειότητα, και προκύπτουν απρόσμενοι μεζέδες ούζου με τσαγανό και εντυπωσιακά κοκτέιλ. Ας αρχίσει το πάρτι…

Ραβιόλι από τόνο γεμιστό με σολομό, καβούρι και cajun, με αυγοτάραχο & avruga από τον σεφ Γιάννη Μανίκη

Υλικά

Υλικά

120 γρ. τόνος

40 γρ. σάρκα καβουριού

30 γρ. καπνιστός σολομός

10 γρ. τσάιβς

20 ml (2 κ.σ.) έξτρα παρθένο ελαιό­λαδο

½ κ.σ. χυμός λεμονιού

20 γρ. μπαχαρικά cajun

20 γρ. αυγοτάραχο (σε λεπτές φέτες)

5 γρ. αυγά ρέγκας


Spiked ouzo

25 ml ούζο

20 ml βότκα

10 ml Cointreau

25 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Παρασκευή

Κόβουμε τον τόνο σε πολύ λεπτές φέτες.

Με μια στρογγυλή φόρμα κόβουμε 24 κύκλους στις φέτες του τόνου.

Μαρινάρουμε καβούρι και σολομό σε μείγμα ελαιόλαδου, λεμονιού, μπαχαρικών cajun και τσάιβς.

Βάζουμε λίγη γέμιση σε 12 κύκλους τόνου, καλύπτουμε με τους υπόλοιπους 12 και πιέζουμε τις άκρες για να εφαρμόσουν.

Πασπαλίζουμε με αυγοτάραχο και αβρούγκα.

Spiked ouzo
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ και σερβίρουμε σε old fashion ποτήρι.

Φύγαμε για τα νερά του δημιουργικού fusion, και ο απίθανος γάμος πραγματοποιείται με γέφυρες το αυγο­τάραχο και τα μπαχαρικά cajun.

Συνδυάζεται με ένα spiked ouzο κοκτέιλ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.