Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο στα τέσσερα
200 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σκόνη καφέ για εσπρέσο
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 φρούτα του πάθους (passion fruits)
150 ml ζωμός κρέατος
Αλάτι, πιπέρι
½ κ.γλ. λικέρ μαρασκίνο
Παρασκευή
Δουλεύετε το βούτυρο μαζί με τη σκόνη του καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σοτάρετε τα φιλέτα και αφού τα βγάλετε από το σκεύος, τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με το βούτυρο του καφέ.
Στη συνέχεια, ντεγκλασάρετε (ξεκολλάτε τις καραμέλες του ψησίματος από το σκεύος) με το ζωμό του κρέατος, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε την πούλπα από τα φρούτα του πάθους.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στη σάλτσα το λικέρ μαρασκίνο και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να δέσει.
Συνοδεύεται με φέτες ανανά, αλατοπιπερωμένες και κομμένες σε λεπτό καρπάτσιο.
Από το «Etrusco», Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα: Όταν ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υποσχέθηκε να μας δώσει μία από τις κλασικές συνταγές του για φιλέτο, ο νους μας πήγε σε κάτι το εντελώς γνωστό.
Στο «Etrusco» ακόμα και το κλασικό περνά από το φίλτρο της δημιουργικής διάθεσης του σεφ, που μεταμορφώνει το κοινότοπο σε ιντριγκαδόρικο.