Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
1 κουτί τυράκια La vache qui rit
50 γρ. κάρι
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1-2 βέλγικες αντίβ
Λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Βάζετε το κάρι σε ένα πιάτο, το αυγό, χτυπημένο, σε ένα δεύτερο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
Απομακρύνετε τα τυράκια από το περιτύλιγμά τους και τα περνάτε διαδοχικά από τα τρία πιάτα.
Τα αφήνετε, τέλος, στο πιάτο με το κάρι και έτσι τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά, τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε ακουμπισμένα σε βαρκούλες από τις αντίβ, πλυμένες, στεγνωμένες και ελαφρώς αλατισμένες.
Η ιδέα ξεκίνησε από ένα λογοπαίγνιο, που άθελά του έπλασε κάποτε ένας σερβιτόρος ινδικού εστιατορίου στο Παρίσι, τη στιγμή που δήλωσε ότι δεν σερβίρουν κάρι μοσχαρίσιο, λέγοντας «Νous ne servons pas la vache curry» (το κάρι στα γαλλικά προφέρεται κιρί).
Το αστείο έμεινε και το τυράκι μάς ενέπνευσε αυτό το φρέσκο ορεκτικό.