Σάλτσα κρασιού για φιλέτο από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Σάλτσα κρασιού για φιλέτο από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Πιστός συνοδός του φιλέτου, η σάλτσα με κρασί Μαδέρας. Εδώ παρουσιάζεται στην all-time classic εκδοχή της.

Υλικά
100 γρ. λευκό πιπέρι σε κόκκους, χοντροσπασμένο
150 ml madeira (tinta γλυκιά)
150 ml port
50 ml από πολύ συμπυκνωμένο ζωμό μοσχαριού
½ κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο noisette (ζεσταμένο μέχρι να πάρει το χρώμα του φουντουκιού και μετά παγωμένο)
1 κ.σ. cognac ή brandy
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Σάλτσα κρασιού για φιλέτο

Παρασκευή

Συμπυκνώνετε τα δύο κρασιά στο μισό και προσθέτετε το ζωμό του μοσχαριού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αραιώνετε λίγο με το κονιάκ και πασπαλίζετε με το ξύσμα του πορτοκαλιού.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen