Follow us

Μοσχαρίσια μάγουλα confit στο λάδι, στη σχάρα από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Το πασχαλινό αρνί μας ανοίγει την όρεξη! Πάνω στην ώρα ο Έκτορας Μποτρίνι γαστρο-φιλοσοφεί με αφορμή το κρέας. Συνταγές από οικογενειακές αναμνήσεις, αρώματα ταξιδιών και μικρά μυστικά της κουζίνας του.

Μοσχαρίσια μάγουλα confit στο λάδι, στη σχάρα από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

Υλικά (για 3-4 άτομα)

2 μεγάλα μάγουλα μοσχαριού

Αρωματικό αλάτι

Καλαμποκέλαιο, όσο να σκεπάζει τα μυαλά.


Παρασκευή

Αφήνετε τα μάγουλα του μοσχαριού σε σταθερή θερμοκρασία 75°C, μέχρι να μαλακώσουν, για 1½ - 2 περίπου ώρες.

Τα στραγγίζετε και τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να καραμελώσουν.

Λησμονημένη νοστιμιά, τα μοσχαρίσια μάγουλα μας γυρίζουν πίσω, σε εποχές που οι άνθρωποι δεν άφηναν κανένα κομμάτι κρέατος αναξιοποίητο.

Με περισσότερες ίσως ίνες, αλλά τόσο τρυφερά όταν μαλακώνουν στο λάδι, θα κερδίσουν την παράσταση αν μαγειρευτούν ή ψηθούν σωστά.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.