Υλικά
Υλικά (για 10 άτομα)
Βάση Mojito
190 γρ. χυμός lime
250 γρ. νερό
190 γρ. λευκό ρούμι
60 γρ. καστανή ζάχαρη
15 γρ. αγκοστούρα
2 μάτσα φρέσκο δυόσμο
1 φύλλο ζελατίνας ή 2 γρ. (ενυδατωμένα προηγουμένως σε κρύο νερό)
Αφρός Mojito
Βάση Μοjito
1 μεταλλικό σιφόνι
1 αμπούλα CO2
Παρασκευή
Βάση Mojito
Ζεσταίνουμε το 1/4 του νερού με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε στο μείγμα τη ζελατίνα.
Ανακατεύουμε στο μείγμα όλα τα υλικά, εκτός του δυόσμου.
Πιέζουμε το δυόσμο σε λίγο από το μείγμα.
Χύνουμε το νερό με το δυόσμο στο μείγμα των υλικών.
Αφρός
Σουρώνουμε το μείγμα και γεμίζουμε με χωνί το σιφόνι.
Βιδώνουμε το σιφόνι και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Σέρβις
Σερβίρουμε από το σιφόνι πιέζοντας σε παγωμένο ποτήρι.
Ο πιο εμβληματικός νεωτερισμός του Ferran Adria, ένας ανάλαφρος αφρός με υπέρπυκνη γεύση, σερβιρισμένος από το εξίσου εμβληματικό σκεύος της avant-garde γαστρονομίας, το σιφόνι.