Follow us

Φρέσκα βιετναμέζικα ρολά

Φρέσκα βιετναμέζικα ρολά

Υλικά

Υλικά (για 10 ρολά)

Κοτόπουλο

25 γρ. στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής

5 γρ. πάστα κόκκινου κάρι

15 γρ. φύλλα kaffir

20 γρ. σκόρδο

20 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

Ομελέτα με μέλι

3 αυγά

25 γρ. μέλι

ηλιέλαιο, αλάτι

Γέμιση

100 γρ. καρότα

120 γρ. αγγούρι

140 γρ. μαρούλι

20 γρ. βασιλικός

Ρολά

10 φύλλα ρυζιού nem

Εμφιαλωμένο νερό

Σκόνη κάρι με φιστίκια

2 γρ. κάρι μαντράς

2 γρ. σουσάμι

16 γρ. φιστίκια ψημένα

Διάφορα

1 pomelo βιετναμέζικο

Πάστα πράσινου κάρι Juliana de quindillaseca

Φρέσκο κόλιαντρο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε στο γουόκ το λάδι στους 80°C.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, σπάμε με το χέρι τα φύλλα kaffir και τα ρίχνουμε στο λάδι να σιγομαγειρευτούν για μία ώρα.

Βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου σε πλαστικό σακουλάκι μαζί με το αρωματισμένο λάδι (κρατάμε 30 γρ.

λαδιού στην άκρη) και σφραγίζουμε το σακουλάκι.

Το μαγειρεύουμε βουτώντας το σε νερό 65°C για 25 λεπτά.

Φτιάχνουμε μια βινεγκρέτ με τα 30 γρ.

λαδιού, το κάρι και το αλάτι.

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο με το χέρι (3-4Χ0,7 εκ.) και το βάζουμε να μαριναριστεί στη βινεγκρέτ για μία ώρα.

Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι και το αλάτι.

Φτιάχνουμε σε τηγάνι μια ομελέτα που δεν πρέπει να είναι ούτε ωμή ούτε ξερή.

Μόλις κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα ενός εκατοστού.

Κόβουμε το καρότο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια 6 εκ.

και το μαρούλι σε πολύ λεπτά κομμάτια.

καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια των 6 εκ.

Πλένουμε το βασιλικό.

Μουσκεύουμε για 15 δευτερόλεπτα τα φύλλα του ρυζιού σε εμφιαλωμένο νερό, τα βγάζουμε και τα απλώνουμε τεντωμένα πάνω σε πλαστικό φιλμ κουζίνας.

Τα αφήνουμε έτσι για 1 λεπτό και μετά κόβουμε τις άκρες τους, υπολογίζοντας μήκος 19 εκατ.

Απλώνουμε πάνω στο κάθε ρυζόφυλλο τα φύλλα του βασιλικού σε μια οριζόντια γραμμή απ’ άκρη σ’ άκρη, και μετά πάνω τους 7 γρ.

μαρούλι, 5 γρ.

καρότα, 12 γρ.

αγγούρι, 12 γρ.

τορτίγια και κοτόπουλο.

Τυλίγουμε μία φορά το φύλλο και λίγο ακόμη (περίπου κατά το 1/4), ώστε να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας μέσα του.

Το υπόλοιπο φύλλο, το κόβουμε.

Τα φυλάμε μέχρι το τελικό σερβίρισμα, βάζοντας πάνω τους υγρό χαρτί για να μην ξεραθούν.

Χτυπάμε στο γουδί το σουσάμι και τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα ένα μπολ με το κάρι.

Κόβουμε για το σερβίρισμα τα ρολά στα 4.

Βάζουμε στο πιάτο λίγο από το μείγμα σουσάμι- κάρι- φιστίκια και από πάνω τα ρολά.

Πάνω τους βάζουμε λίγη πάστα πράσινο κάρι, φρέσκο κόλιαντρο και 3-4 φύλλα juliana.

Τα nem, τα βιετναμέζικα ρολά με το φρέσκο ρυζόφυλλο, δεν τα βρίσκεις συχνά στην Αθήνα, κι εδώ έχουν μια αναζωογονητική φρεσκάδα, γεμισμένα με κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής και λαχανικούλια.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.