Follow us

Kρεμμύδια-αυγοτάραχο από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Kρεμμύδια-αυγοτάραχο από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

12 πράσινα κρεμμυδάκια καθαρισμένα

½ φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο

Χυμός και ξύσμα 3 λεμονιών

Ελάχιστη μουστάρδα

Αλάτι

Τρίμμα αυγοτάραχων και φέτες αυγοτάραχων

Παρασκευή

Στρώνουμε το ταψάκι με λαδόκολλα.

Απλώνουμε τα κρεμμυδάκια πάνω στην κόλλα, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Σ’ ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά της σος καλά και ετοιμάζουμε το αυγοτάραχο αφαιρώντας το κερί.

Βάζουμε τα χλιαρά κρεμμυδάκια σε μια πιατέλα, προσθέτουμε ελάχιστο λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με το τρίμμα και τις φετούλες αυγοτάραχου.

Μια πολύ απλή συνταγή, όπου συνδυάζονται αρμονικά τα σχεδόν γλυκά κρεμμυδάκια με το όξινο του λαδολέμονου και την ιωδιούχο αλμύρα του αυγοτάραχου.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.