Follow us

Καρδιές καπνιστού σολομού με χαβιάρι και μπρικ από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα

Στην ερωτική σκακιέρα, ένα δείπνο είναι πάντα γερό πιόνι. Όμως, σε μια βραδιά ερωτικής προσμονής, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να περάσεις τη μισή μέρα στην κουζίνα και να ανοίξεις εντέλει την πόρτα μοσχομυρίζοντας ανηθοκρέμμυδο με μια ιδέα parfum. Εδώ η έμφαση είναι στη γουστόζικη, ερεθιστική γεύση που θα στοιχίσει ελάχιστο χρόνο και ενέργεια, στην εύκολη, αλλά όχι ρηχή πρόταση, ικανή να κάνει statement γευστικής εκλέπτυνσης και να εξάψει τα πνεύματα χωρίς να απαιτεί ταλέντα σεφ. Τι διαφορ

Καρδιές καπνιστού σολομού με χαβιάρι και μπρικ από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλες φέτες σολομού

125 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. μαγιονέζα

1 κ.γλ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο

Ξύσμα 1/2 λάιμ

20 ml βότκα

15 γρ. horseradish (χρένο)

10 γρ. μπρικ

10 γρ. μαύρο χαβιάρι ή αβρούγκα (αυγά ρέγκας)

Καρδιές καπνιστού σολομού με χαβιάρι και μπρικ, από τον Μιχάλη Ντουνέτα: Αν δεν θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με λόγια, εκφράστε τα με σχήματα.

Ετοιμάστε αυτό το πανεύκολο πιάτο, αφού αναζητήσετε στην αγορά ένα τσέρκι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα που πωλούν μαγειρικά σκεύη.

Υπολογίστε όμως να ετοιμάσετε το πιάτο αρκετά πιο νωρίς, ώστε να δώσετε στην κρέμα το χρόνο να πήξει επαρκώς.

Παρασκευή

Ετοιμάζετε τη γέμιση αναμειγνύοντας την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το χρένο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λάιμ και τη βότκα.

Στρώνετε από 1 φέτα σολομού σε κάθε τσέρκι, τη γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε και την καλύπτετε με το σολομό που περίσσευε έξω από τα τοιχώματα του τσερκιού.

Βάζετε τις φόρμες να παγώσουν στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον και όταν νιώσετε ότι πάγωσε η κρέμα, τις βγάζετε, αφαιρείτε τα τσέρκια, διακοσμείτε τη μία καρδιά με το μπρικ και την άλλη με το χαβιάρι και σερβίρετε.

Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε στην καθεμία από 1 φυλλαράκι ολόκληρο σχοινόπρασο, εν είδει βέλους στην καρδιά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.