Υλικά
Υλικά
2 μεγάλες φέτες σολομού
125 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
Ξύσμα 1/2 λάιμ
20 ml βότκα
15 γρ. horseradish (χρένο)
10 γρ. μπρικ
10 γρ. μαύρο χαβιάρι ή αβρούγκα (αυγά ρέγκας)
Καρδιές καπνιστού σολομού με χαβιάρι και μπρικ, από τον Μιχάλη Ντουνέτα: Αν δεν θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με λόγια, εκφράστε τα με σχήματα.
Ετοιμάστε αυτό το πανεύκολο πιάτο, αφού αναζητήσετε στην αγορά ένα τσέρκι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα που πωλούν μαγειρικά σκεύη.
Υπολογίστε όμως να ετοιμάσετε το πιάτο αρκετά πιο νωρίς, ώστε να δώσετε στην κρέμα το χρόνο να πήξει επαρκώς.
Παρασκευή
Ετοιμάζετε τη γέμιση αναμειγνύοντας την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το χρένο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λάιμ και τη βότκα.
Στρώνετε από 1 φέτα σολομού σε κάθε τσέρκι, τη γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε και την καλύπτετε με το σολομό που περίσσευε έξω από τα τοιχώματα του τσερκιού.
Βάζετε τις φόρμες να παγώσουν στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον και όταν νιώσετε ότι πάγωσε η κρέμα, τις βγάζετε, αφαιρείτε τα τσέρκια, διακοσμείτε τη μία καρδιά με το μπρικ και την άλλη με το χαβιάρι και σερβίρετε.
Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε στην καθεμία από 1 φυλλαράκι ολόκληρο σχοινόπρασο, εν είδει βέλους στην καρδιά.