Πίτσα σπιτική

Πίτσα σπιτική
Υλικά
Εδώ χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία. Που σημαίνει, να θυμηθείτε το πρωί φεύγοντας να περάσετε από το φούρνο της γειτονιάς σας και να ζητήσετε 1/2 κιλό ζύμη για ψωμί.

Θα χρειαστείτε επίσης:
Ένα κουτί ντοματάκια (προτιμήστε Santos, εγώ τα βρίσκω συνήθως στον Θανόπουλο)
Δύο κουταλιές της σούπας κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
150 γρ. τριμμένο κασέρι πικάντικο
150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

(Η συνταγή είναι για απλή πίτσα μαργαρίτα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν, μπέικον, πιπεριές, μανιτάρια.)

Eκτέλεση

Λαδώνετε ένα ρηχό ταψί και απλώνετε τη ζύμη. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγετε παραδοσιακά με τον πλάστη, ή την απλώνετε με το χέρι σας ζουλώντας την καλά με την παλάμη σας για να απλώσει. Και στις δύο περιπτώσεις η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού, γιατί με το ψήσιμο μαζεύει.

Στη συνέχεια, λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια (χωρίς πολλά ζουμιά), την κάππαρη, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω στο κάτω ράφι. Όταν δείτε πως η πίτσα είναι σχεδόν έτοιμη, δηλαδή τα πλαϊνά έχουν γίνει τραγανά, και αν την ανασηκώσετε ελαφρά με μια σπάτουλα το κάτω μέρος έχει ψηθεί, βάζετε τα τυριά και τα αφήνετε να λιώσουν. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια με την ειδική ρολέτα και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen