Follow us

Ζuppa di funghi del Montello, ή αλλιώς: μανιταρόσουπα με αρώματα δάσους

Άμεσα συνδεδεμένη με τα πιο ταπεινά και άρα διαθέσιμα υλικά, το τσουκάλι και την εστία, με τα στοιχειώδη της ανθρώπινης κοινωνίας δηλαδή, η σούπα παραπέμπει άμεσα στο βασικό ένστικτο, σε μια αταβιστική ανάγκη συσπείρωσης και θρέψης. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις τα γευστικά εσώψυχα μιας χώρας από το να γευτείς –ξένος σε ξένο τόπο– μερικές κουταλιές αχνιστής σούπας. Κι επειδή το κρύο θέλει soul food, σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές σούπες της Ευρώπης –από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την

Ζuppa di funghi del Montello, ή αλλιώς: μανιταρόσουπα με αρώματα δάσους

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

1 λίτρο ζωμό κρέατος

50 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρουτόν (κυβάκια ψωμιού, σοταρισμένα στο βούτυρο)

Παρασκευή

Καβουρδίζετε το αλεύρι σε ζεσταμένο στους 200° C φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα φουντουκιού.

Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέσα στο μείγμα βουτύρου και ελαιόλαδου, το σκόρδο μαζί με το μαϊντανό, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε μερικά λεπτά να σοτάρονται μέχρι να μαραθούν.


Ζεσταίνετε το ζωμό του κρέατος, ρίχνετε το καβουρδισμένο αλεύρι, ανακατεύετε και πέντε λεπτά μετά, περνώντας το ζωμό από σουρωτήρι, περιχύνετε τα μανιτάρια.

Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα και τα αλατοπιπερώνετε.

Ετοιμάζετε τα κρουτόν, τα ρίχνετε σε μια σουπιέρα και χύνετε από πάνω τους τη μανιταρόσουπα.

Σερβίρετε αμέσως.

Ζuppa di funghi del Montello, με αρώματα δάσους: Η ιταλική κουζίνα προτείνει πολλές και διαφορετικές σούπες με γευστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η μανιταρόσουπα από την περιοχή του Βένετο είναι, στην απλότητά της, ένα πολύ αντιπροσωπευτικό πιάτο, όπου κυριαρχεί το άρωμα των πορτσίνι.

Θα τη βρείτε με μικρές παραλλαγές σχεδόν παντού σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.