Ζύμη για πίτσα με ξερή μαγιά

Συνταγή

Ζύμη για πίτσα με ξερή μαγιά
Υλικά (για 2 πίτσες σε ταψάκι 40 εκ.)

Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά.
1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι.
3 κ.σ.ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το 1 φλ. νερό και δουλεύουμε με ένα πιρούνι να μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την  αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Ζυμώνουμε ξανά και την αφήνουμε να σταθεί για άλλα 15 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες. Βάζουμε την κάθε μπάλα σε λαδωμένο ταψί και την ανοίγουμε με την παλάμη. Μπορούμε και να την ανοίξουμε σε φύλλο με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και να μεταφέρουμε το φύλλο στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, συνεχίζουμε με τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.


Σημ. Αν θέλουμε, μπορούμε να καταψύξουμε τη ζύμη για τη μία πίτσα. Μπορούμε ακόμα να χωρίσουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και να φτιάξουμε 3 πίτσες διαμέτρου 25 -30 εκ. με διαφορετική γέμιση την κάθε μία.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος