banner
banner
banner

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι

Συνταγή

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι
Υλικά (για 1 πίτσα σε ταψάκι 30 -35 εκ.)

450 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 -1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός ή με τον αβγοδάρτη μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πηχτός χυλός (δεν ρίχνουμε το νερό όλο μαζί γιατί το αλεύρι είναι ζωντανό υλικό και δεν ξέρουμε κάθε φορά πόσο νερό θα απορροφήσει) . Αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν είναι πολύ αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε τον χυλό, λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, συνεχίζουμε με τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος