Υλικά
1 συσκευασία κοντά ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή κριθαράκι Υλικά
1 κ. κόκκινες πιπεριές στρογγυλές
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ντομάτες φρέσκες
300 γρ. χυμό ντομάτας συσκευασμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πιπεριές.
Καθαρίζουμε το σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φετούλες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το λουκάνικο σε κύβους 1 εκ.
Ρίχνουμε σε αντικολλητική μέτρια κατσαρόλα τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 εκ.
νερό.
Βράζουμε μέχρι να πιουν τελείως το νερό και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί (όχι να καπνίσει) προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες και μαγειρεύουμε για 7 -8 λεπτά να ψηθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα λουκάνικα με το λίπος τους, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μια βράση, δοκιμάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Αρχίζουμε να τα δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τα βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν.
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.