Υλικά
1 συσκευασία κοντά ζυμαρικά ολικής αλέσεως Υλικά
1 κ. φρέσκα μανιτάρια
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. φρέσκο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
300 γρ. σπανάκι
2lt δυνατό ζωμό λαχανικών
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε στην μέση κατά μήκος το λευκό μέρος και σε λεπτές φετούλες το πράσινο μέρος.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι.
Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις μεμβράνες και την κόβουμε σε κύβους 2Χ2 εκ.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το φασκόμηλο.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε την κολοκύθα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ζωμό.
Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τις βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ.
από το νερό που έβρασαν.
Το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια και την κολοκύθα, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γύρω στα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και γυρίζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα ή πιρούνα (ανάλογα αν είναι μακριά ή κοντά ζυμαρικά) και σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Α.Τ.