banner
banner
banner

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα
Υλικά

1 συσκευασία σπαγγέτι ολικής αλέσεως
3⁄4 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο)
2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι θαλασσινό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βράζουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας 1 κ .σ. θαλασσινό αλάτι/lt νερό. Αρχίζουμε να τα δοκιμάζουμε μετά τα πρώτα 7 λεπτά και τα βγάζουμε όσο al dente μας αρέσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αρωματικά βότανα, τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίζουμε γρήγορα τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλ. από το νερό που έβρασαν. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το καυτό ελαιόλαδο με τα αρωματικά βότανα μέσα και ανακατεύουμε ανασηκώνοντας με ξύλινη πιρούνα. Αν τα δούμε πολύ στεγνά, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος που κρατήσαμε. Τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα ή την παρμεζάνα και χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος