banner
banner

Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ζυμαρικά με ωμές, μυρωδάτες σάλτσες

Σύμφωνα με μια καλά τεκμηριωμένη άποψη, το μαγείρεμα επάνω στη φωτιά έφτιαξε τον πολιτισμένο άνθρωπο. Πριν τη φωτιά έτρωγε το κρέας –από τη στιγμή που το έβρισκε βέβαια, ωμό και ματωμένο, μετά το έκανε bbq  και μοσχαράκι κοκκινιστό. Σίγουρα ήταν μια καθοριστική αλλαγή. Με βάση αυτή την αντίληψη, ίσως η ωμοφαγία, δηλαδή η απόρριψη της φωτιάς για τη δημιουργία ενός φαγητού και αντ΄ αυτής, η χρήση άλλων μορφών επεξεργασίας όπως το τρίψιμο, το κοπάνισμα, το ψιλοκόψιμο, το λιώσιμο, να θεωρείται μέχρι και ιστορική προδοσία, όσον αφορά την πολιτισμική πρόοδο. Απόψεις… Ορισμένα υλικά λοιπόν, προσφέρονται ιδιαίτερα για την ωμή μεταχείρισή τους, διατηρώντας τα ιδιαίτερα αρώματά τους και την υφή τους στο έπακρο και μάλιστα, όπως συμβαίνει όταν μετατρέπονται σε σάλτσες για να ντύσουν καυτά ζυμαρικά (και γιατί όχι ένα ωραίο φρεσκομαγειρεμένο ρύζι) τα αρώματα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο ενώ ακόμα και η αισθητική του πιάτου είναι φρέσκια και λαχταριστή.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος