Υλικά
500 γρ. αχιβάδες (ζυμαρικά)Υλικά
200 γρ. ντοματάκια βελανίδια
¾ φλ. φιστίκια αράπικα ανάλατα
¾ φλ. φρέσκος μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. ροκφόρ ή blue cheese
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια.
Τα βάζουμε σε μπολ με ¾ κ.σ αλάτι, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το κύμινο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Κομματιάζουμε με το πιρούνι το ροκφόρ ή το blue cheese.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματάκια, πασπαλίζουμε με το ροκφόρ ή το blue cheese, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.