banner
banner
banner

Ζυμαρικά με ντοματάκια, φιστίκια αράπικα, κύμινο και ροκφόρ

Συνταγή

Ζυμαρικά με ντοματάκια, φιστίκια αράπικα, κύμινο και ροκφόρ
Υλικά

500 γρ. αχιβάδες (ζυμαρικά)
200 γρ. ντοματάκια βελανίδια 
¾ φλ. φιστίκια αράπικα ανάλατα
¾ φλ. φρέσκος μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος 
1 φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. ροκφόρ ή blue cheese
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ με ¾ κ.σ. αλάτι, τα φιστίκια, το ελαιόλαδο, το ξύδι  και το κύμινο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.  Κομματιάζουμε με το πιρούνι το ροκφόρ ή το  blue cheese. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε βαθιά  πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματάκια, πασπαλίζουμε με το ροκφόρ ή το blue cheese, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος