banner
banner
banner

Ζυμαρικά με κολοκύθα, τυρί μπρι και δεντρολίβανο

Συνταγή

Ζυμαρικά με κολοκύθα, τυρί μπρι και δεντρολίβανο
Υλικά

500 γρ. κοντά ζυμαρικά (ορεκιέτε, φουζίλι, κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι)
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε μια φέτα χωρίς τη φλούδα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
250 γρ. τυρί μπρι (brie) σε κύβους
⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 1 εκ. και τη στεγνώνουμε καλά. Την τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο αλλά να μην πάρει χρώμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε και την κολοκύθα, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει μόνο με την ένταση της φωτιάς που έχει η εστία για 2 -3 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα το μπρι, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, και σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά γαρνίροντας με τη σάλτσα και προσφέροντας πιπέρι για να βάλει καθένας όσο θέλει.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος