Υλικά
500 γρ. κοντά ζυμαρικά (ορεκιέτε, φουζίλι, κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι) Υλικά
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε μια φέτα χωρίς τη φλούδα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
250 γρ. τυρί μπρι (brie) σε κύβους
⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 1 εκ.
και τη στεγνώνουμε καλά.
Την τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο αλλά να μην πάρει χρώμα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
Ρίχνουμε και την κολοκύθα, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μόνο με την ένταση της φωτιάς που έχει η εστία για 2 -3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα το μπρι, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, και σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά γαρνίροντας με τη σάλτσα και προσφέροντας πιπέρι για να βάλει καθένας όσο θέλει.
A.T.