Follow us

Ζυμαρικά με αντζούγιες, λιαστή ντομάτα και αμύγδαλα

Ζυμαρικά με αντζούγιες, λιαστή ντομάτα και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. αντζούγιες σε λάδι

500 γρ. ζυμαρικά 

10 λιαστές ντομάτες σε λάδι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

¾ φλ. αμύγδαλα λευκά

¾ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί ολικής αλέσεως 

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 1/3  φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους, το κρατάμε στην άκρη* και τις ψιλοκόβουμε.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.

Τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε ¾ φλ.

ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις αντσούγιες, τον μισό μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες, Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ.

ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψίχουλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, το λάδι από τις λιαστές ντομάτες* και το μείγμα με τις αντζούγιες.

Ανακατεύουμε σηκώνοντας με δύο ξύλινες κουτάλες.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα, πασπαλίζουμε με το μείγμα ψίχουλα –αμύγδαλα και τον υπόλοιπο μαϊντανό, καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Σημ.* Δοκιμάζουμε το λάδι του βάζου, γιατί δεν έχει πάντοτε τη γεύση που θέλουμε.

Αν δεν μας αρέσει, το αντικαθιστούμε με παρθένο ελαιόλαδο.

Α.Τ.

Αν δεν μας αρέσει, το αντικαθιστούμε με παρθένο ελαιόλαδο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.