banner
banner
banner

Ζυμαρικά με αγγινάρες και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή

Ζυμαρικά με αγγινάρες και κατσικίσιο τυρί
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φουζίλι ή πένε ριγκάτε
4 καρδιές αγγινάρας (νωπές ή κατεψυγμένες)
300 γρ, φρέσκο κατσικίσιο τυρί (μαλακό)
50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
2-3 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

banner
Παρασκευή

Αν έχουμε φρέσκες αγγινάρες, κόβουμε τις καρδιές σε μακρόστενες στενές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με 1 σκ. σκόρδο και τις σωτάρουμε για μερικά λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μαλακώσουν. Αν έχουμε κατεψυγμένες αγγινάρες, τις βάζουμε ολόκληρες στο τηγάνι, χωρίς να τις ξεπαγώσουμε. Όταν μαλακώσουν, τις κόβουμε σε κύβους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μερικά λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και το άλλο σκόρδο τριμμένο και κρατάμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, κόβουμε κατά μήκος τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στις αγγινάρες. Σε ένα μπολ δουλεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μισό πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε (κρατώντας μερικές κ.σ. από το νερό τους). Ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. νερό των ζυμαρικών στο μείγμα του τυριού, ώστε να γίνει κρεμώδες. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις αγγινάρες με το λάδι τους και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε πασπαλισμένα με το υπόλοιπο τυρί.


 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος