Follow us

Ζυμαρικά με αγγινάρες και κατσικίσιο τυρί

Ζυμαρικά με αγγινάρες και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φουζίλι ή πένε ριγκάτε

4 καρδιές αγγινάρας (νωπές ή κατεψυγμένες)

300 γρ, φρέσκο κατσικίσιο τυρί (μαλακό)

50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα

2-3 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες

2 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Αν έχουμε φρέσκες αγγινάρες, κόβουμε τις καρδιές σε μακρόστενες στενές λωρίδες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με 1 σκ.σκόρδο και τις σωτάρουμε για μερικά λεπτά.

Κατόπιν αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μαλακώσουν.

Αν έχουμε κατεψυγμένες αγγινάρες, τις βάζουμε ολόκληρες στο τηγάνι, χωρίς να τις ξεπαγώσουμε.

Όταν μαλακώσουν, τις κόβουμε σε κύβους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μερικά λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες.

Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και το άλλο σκόρδο τριμμένο και κρατάμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε κατά μήκος τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τα προσθέτουμε στις αγγινάρες.

Σε ένα μπολ δουλεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μισό πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε (κρατώντας μερικές κ.σ από το νερό τους).

Ανακατεύουμε 2-3 κ.σ νερό των ζυμαρικών στο μείγμα του τυριού, ώστε να γίνει κρεμώδες.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού καλά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τις αγγινάρες με το λάδι τους και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε πασπαλισμένα με το υπόλοιπο τυρί.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.