500 γρ. φουζίλι ή πένε ριγκάτε
4 καρδιές αγγινάρας (νωπές ή κατεψυγμένες)
300 γρ, φρέσκο κατσικίσιο τυρί (μαλακό)
50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
2-3 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αν έχουμε φρέσκες αγγινάρες, κόβουμε τις καρδιές σε μακρόστενες στενές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με 1 σκ. σκόρδο και τις σωτάρουμε για μερικά λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μαλακώσουν. Αν έχουμε κατεψυγμένες αγγινάρες, τις βάζουμε ολόκληρες στο τηγάνι, χωρίς να τις ξεπαγώσουμε. Όταν μαλακώσουν, τις κόβουμε σε κύβους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μερικά λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και το άλλο σκόρδο τριμμένο και κρατάμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, κόβουμε κατά μήκος τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα προσθέτουμε στις αγγινάρες. Σε ένα μπολ δουλεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το μισό πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε (κρατώντας μερικές κ.σ. από το νερό τους). Ανακατεύουμε 2-3 κ.σ. νερό των ζυμαρικών στο μείγμα του τυριού, ώστε να γίνει κρεμώδες. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού καλά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις αγγινάρες με το λάδι τους και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε πασπαλισμένα με το υπόλοιπο τυρί.