Follow us

Ζεστό camembert με ξερά σύκα και φιστίκια Αιγίνης

Ζεστό camembert με  ξερά σύκα και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

Υλικά

1 τυρί camembert για κάθε δύο άτομα

½ φλ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

1/3 φλ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μέλι

ανθό αλατιού

κράκερς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Τοποθετούμε τα τυριά σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολα και ψήνουμε για 7 -9 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια, τα σύκα και το μέλι.

Ανακατεύουμε 1 -2 λεπτά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να λιώσει το μέλι.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην επιφάνεια κάθε τυριού και πασπαλίζουμε με το αλάτι.

Κόβουμε κάθε τυρί στα δύο και σερβίρουμε με τα κράκερς.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι