banner
banner
banner

Ζεστή σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα

Συνταγή

Ζεστή σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα
Υλικά

2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
4 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. μέλι
2 πορτοκάλια
½  φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, χοντροκοπανισμένο μαυροπίπερο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, βγάζουμε και τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες και τους σπόρους και τα κόβουμε σε κομμάτια ½ εκ. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού. Τα σωτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτουμε τη μουστάρδα  και «σβήνουμε» με το ξύδι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το πιπέρι και το μέλι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε μπριζόλες ή άλλο ψητό κρεατικό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος