banner
banner
banner

Ζεστή σαλάτα με πάπια και κόκκινο λάχανο

Συνταγή

Ζεστή σαλάτα με πάπια και κόκκινο λάχανο
Υλικά

3 μπουτάκια πάπιας κονφί (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε βαζάκια σε μαγαζιά delicatessen) *
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
350 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια 2 εκ. 
8 φλ. κόκκινο λάχανο σε χοντρά κομμάτια 
1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κάπαρη
1.κ.γ θυμάρι
3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανάβουμε το γκριλ στους 180ο C. Nτύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, αραδιάζουμε τα μπουτάκια και βάζουμε το ταψάκι σε απόσταση περίπου 6 -7 εκ. από το γκριλ. Ψήνουμε για 10 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί, έως ότου γίνει το δέρμα τραγανό και ροδίσει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.  Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, 8 λεπτά.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.  Προσθέτουμε την κάπαρη και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.  Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.  Ξεκοκκαλιάζουμε την πάπια και πετάμε τα κόκαλα. Αφαιρούμε το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Κόβουμε το δέρμα σε λωρίδες και τα κρέας σε μπουκιές.  Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ, την πάπια, το λάχανο και τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
*Αν δεν βρούμε πάπια κονφί, χρησιμοποιούμε κοτόπουλο σούβλας που το ξεροψήνουμε στο γκριλ με τον τρόπο που περιγράφουμε για να γίνει τραγανή η πέτσα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος