Υλικά
3 μπουτάκια πάπιας κονφί (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε βαζάκια σε μαγαζιά delicatessen) *Υλικά
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
350 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
8 φλ. κόκκινο λάχανο σε χοντρά κομμάτια
1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κάπαρη
1.κ.γ θυμάρι
3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το γκριλ στους 180ο C.
Nτύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, αραδιάζουμε τα μπουτάκια και βάζουμε το ταψάκι σε απόσταση περίπου 6 -7 εκ.
από το γκριλ.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί, έως ότου γίνει το δέρμα τραγανό και ροδίσει.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κάπαρη και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε σε μπολ το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκκαλιάζουμε την πάπια και πετάμε τα κόκαλα.
Αφαιρούμε το λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.
Κόβουμε το δέρμα σε λωρίδες και τα κρέας σε μπουκιές. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ, την πάπια, το λάχανο και τη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
*Αν δεν βρούμε πάπια κονφί, χρησιμοποιούμε κοτόπουλο σούβλας που το ξεροψήνουμε στο γκριλ με τον τρόπο που περιγράφουμε για να γίνει τραγανή η πέτσα.
Α.Τ.