banner
banner
banner

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κάστανα

Συνταγή

Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κάστανα
Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. κάστανα βρασμένα (ή έτοιμα προβρασμένα)
1 κόκκινο λάχανο (περίπου 750 γρ.)
125 γρ. λίπος πάπιας ή βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
65 ml κόκκινο κρασί
65 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζετε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα και το ζεματίζετε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το βγάζετε, απλώνετε τα φύλλα του σε σουρωτήρι για να στεγνώσουν καλά και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Λιώνετε το λίπος της πάπιας (ή το βούτυρο) σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, προσθέτετε το λάχανο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το κρασί και το νερό στην κατσαρόλα κι αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1½ ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για μισή ώρα ακόμα.



Tip

Αυτή η σαλάτα συνοδεύει συνήθως ψητή γαλοπούλα, ψητή πάπια ή χήνα, ακόμα και φασιανό. Σε μια πιο καθημερινή εκδοχή της, μπορείτε να ρίξετε μαζί με τα κάστανα στην κατσαρόλα καπνιστά λουκάνικα, αφού πρώτα τα σοτάρετε στο τηγάνι με ελάχιστο ή καθόλου λίπος.



Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος