Follow us

Ζελέ από πράσινο τσάι και γλυκόριζα, ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου και αλμυρίδες τουρσί

Ζελέ από πράσινο τσάι και γλυκόριζα, ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου και αλμυρίδες τουρσί

Υλικά

Υλικά (για 10 κομμάτια)

7 φύλλα ζελατίνας

2 κουταλάκια του καφέ πράσινο τσάι

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

50 γρ. πράσο

1 κλαράκι θυμάρι

1 κλαράκι δεντρολίβανο

1 ντομάτα

1,2 lt ζωμό λαχανικών

50 γρ. φινόκιο

50 γρ. σέλινο

2 ασπράδια αυγού

100 γρ. καρότα

1 κομμάτι γλυκόριζα

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Για το ταρτάρ και τα συνοδευτικά

200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

50 γρ. αλμυρίδες τουρσί

10 μπουκετάκια κουνουπίδι

2 κ. σούπας φρέσκια κρέμα γάλακτος

1 πρέζα σκόνη μουστάρδας

1 πρέζα πάπρικα, 1 λεμόνι

½ φρέσκο κρεμμυδάκι

½ κ. σούπας άπαχο γιαούρτι

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε ένα κονσομέ για το ζελέ.

Κόβετε όλα τα λαχανικά και τα αναμειγνύετε μαζί με το κρέας, τα ασπράδια, τα μυριστικά και μερικούς κόκκους πιπεριού και τα βάζετε να βράσουν προσθέτοντας τον κρύο ζωμό λαχανικών.

Αφήνετε να πάρει βράση ανακατεύοντας, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για μία περίπου ώρα, χωρίς να ανακατεύετε.

Όταν ο ζωμός κρυώσει, τον φιλτράρετε περνώντας τον από μια σήτα τοποθετημένη πάνω σε σουρωτήρι και τον βάζετε να βράσει μέχρι να μείνουν 300 ml.

Τον απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη γλυκόριζα και το πράσινο τσάι για μερικά λεπτά, μέχρι να τον αρωματίσουν.

Τον σουρώνετε ξανά και προσθέτετε τη ζελατίνα, που έχετε μουλιάσει προηγουμένως σε παγωμένο νερό.

Ρίχνετε το ζελέ σε φορμάκια της τάρτας με διάμετρο 3,5 εκ.

και το παγώνετε στο ψυγείο.

Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει κολλώντας στα τοιχώματα, αναποδογυρίζετε τα φορμάκια για να βγάλετε τα «κελύφη» που θα έχουν σχηματιστεί.

Ετοιμάζετε το ταρτάρ κόβοντας το φιλέτο σε μικρούς κύβους και τους αναμειγνύετε με τη μουστάρδα, την πάπρικα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζεματάτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 3 λεπτά, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την αναμειγνύετε με το γιαούρτι, λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Γεμίζετε τα «κελύφη» της ζελατίνας με το ταρτάρ του μοσχαριού, γαρνίρετε με λίγες αλμυρίδες, ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες, και προσθέτετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και την ξινή κρέμα γάλακτος.

Τα σερβίρετε παγωμένα.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.