banner
banner
banner

Χτένια με αγγούρι, ραπανάκι, καλαμπόκι, εσπεριδοειδή

Συνταγή

Χτένια με αγγούρι, ραπανάκι, καλαμπόκι, εσπεριδοειδή
Υλικά (για 2 άτομα)

6 χτένια (scallops)
1 αγγούρι
5 ραπανάκι
1 καλαμπόκι
1 πορτοκάλι
1 γκρέιπφρουτ
1 λεμόνι
1 κ.γ βασιλικό
1 κ.γ. πιπεριές τσίλι
1 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα από παντζάρια
Λίγα φύλλα από αντίδια

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα χτένια: καθαρίζουμε τα χτένια πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και έπειτα τα ανοίγουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να μείνουν ζουμερά μέσα.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: καθαρίζουμε και βάζουμε το καλαμπόκι σε νερό που βράζει για 3 λεπτά Ξεχωρίζουμε τους σπόρους και το τοποθετούμε στο μπολ με το αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, τα φιλέτα από το λεμόνι, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ Συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το τσίλι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα χτένια με τη δροσερή σαλάτα και τα φύλλα από τα παντζάρια και τα αντίδια.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος