banner
banner
banner

Χταποδοκεφτέδες με ξηρούς καρπούς και λευκό ταραμά

Συνταγή

Χταποδοκεφτέδες με ξηρούς καρπούς και λευκό ταραμά
Yλικά

2 κ. χταπόδι βρασμένο, πολύ καλά στραγγισμένο και περασμένο από τη μηχανή του κιμά
5 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
1 κ.γ κύμινο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. αλεύρι από φουντούκια*
200 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα*
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
2 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: λευκός ταραμάς

banner
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά από το χταπόδι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε αλεύρι φουντουκιού. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χταποδόζουμο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό (όχι να καπνίζει) ελαιόλαδο, που πρέπει να τους φθάνει μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα και από τις δυο μεριές, 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάζουμε τους χταποδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με λευκό ταραμά.

*Φτιάχνουμε τα αλεύρια δουλεύοντας στη μουλινέτα ανάλογη ποσότητα ελαφρά καβουρδισμένων ξηρών καρπών.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος