banner
banner
banner

Χταπόδι με μελιτζάνες

Συνταγή

Χταπόδι με μελιτζάνες
Υλικά

1 κ. μελιτζάνες τσακώνικες
1 κ. χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
 3 κόκκοι μπαχάρι
6 κόκκοι πιπέρι
5 ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι με λίγο νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει το ζουμί του και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε το ζουμί του και το κρατάμε, το κόβουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε ριγωτά τις μελτζάνες, τις κόβουμε σε κομμάτι 3 εκ. και  τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν 1 ώρα. Πλένουμε και περνάμε από τη μουλινέτα τις ντομάτες, καθαρίζουμε το σκόρδο, βγάζουμε την πράσινη ουρίτσα  και το ψιλοκόβουμε.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις στίβουμε ελαφρά με το χέρι μας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι, ανακατεύουμε μια δυο φορές και ρίχνουμε την ντομάτα και 2 -3 κουταλιές από το ζουμί του χταποδιού. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες σχεδόν τελείως. Προσθέτουμε το χταπόδι, δοκιμάζουμε το αλάτι και αν η ντομάτα είναι πολύ ξινή ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1 -2 βράσεις ακόμα και τραβάμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος