Υλικά
Υλικά
40 μεγάλα σαλιγκάρια με το κέλυφος τους (χοχλιοί)
θαλασσινό χοντρό αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
125 ml δυνατό ξίδι από κόκκινο κρασί
2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (αρισμαρί) ή 2 κ. σ. φυλλαράκια
Παρασκευή
Πασπαλίζουμε το τηγάνι με αρκετό χοντρό αλάτι.
Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε, μπρούμυτα στο τηγάνι, με το κέλυφος, δηλαδή, προς τα πάνω (ή μπούμπουρα, όπως λένε οι Κρητικοί) και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε τα σαλιγκάρια να τραβηχτούν μέσα στο κέλυφός τους, παρασύροντας μαζί τους και το αλάτι.
Μόλις στεγνώσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο -που δεν τα σκεπάζει ακριβώς- και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 4-5 λεπτά.
Τα σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε το φρέσκο δεντρολίβανο στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 1-1,5 λεπτό.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη σάλτσα που σχηματίστηκε, αν θέλουμε και από το τηγάνι.
Θ.Τ.