Follow us

Χοχλιοί μπουμπουριστοί με χοντρό αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο

Χοχλιοί μπουμπουριστοί με χοντρό αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

40 μεγάλα σαλιγκάρια με το κέλυφος τους (χοχλιοί)

θαλασσινό χοντρό αλάτι

80 ml  ελαιόλαδο

125 ml δυνατό ξίδι από κόκκινο κρασί

2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (αρισμαρί) ή 2 κ. σ. φυλλαράκια

Παρασκευή

Πασπαλίζουμε το τηγάνι με αρκετό χοντρό αλάτι.

Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε, μπρούμυτα στο τηγάνι, με το κέλυφος, δηλαδή, προς τα πάνω (ή μπούμπουρα, όπως λένε οι Κρητικοί) και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε τα σαλιγκάρια να τραβηχτούν μέσα στο κέλυφός τους, παρασύροντας μαζί τους και το αλάτι.

Μόλις στεγνώσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο -που δεν τα σκεπάζει ακριβώς- και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 4-5 λεπτά.

Τα σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε το φρέσκο δεντρολίβανο στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 1-1,5 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη σάλτσα που σχηματίστηκε, αν θέλουμε και από το τηγάνι.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.