Υλικά
1 κιλό χοχλιοί Υλικά για 4 άτομα
αλάτι
2-3 κουτ. σούπας δεντρολίβανο θρυμματισμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξίδι από κρασί
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τους χοχλιούς.
Τους τρυπάμε με βελόνα στην κορυφή και αφαιρούμε τη μεμβράνη από το άνοιγμα.
Απλώνουμε αλάτι σε ένα τηγάνι μαντεμένιο και βάζουμε μέσα τους χοχλιούς με το άνοιγμα προς τα κάτω (αμπούμπουρα = ανάποδα).
Όταν βγάλουν τα υγρά τους και αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τους ανακατεύουμε και τους αφήνουμε στο τηγάνι για 5/-6/.
Τους σβήνουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Σημείωση
Οι μπουμπουριστοί είναι πολύ νόστιμοι αν και αρκετά αλμυροί.
Έτσι όμως σηκώνουν και ρακί.